Lapkričio 16-ąją, Šiaulių sporto gimnazijoje buvo minima Tarptautinė tolerancijos diena. Ši pilietinė iniciatyva mokykloje jau tapo tradicija.

Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis „Tolerancijos paukštis“, kuris buvo sudėtas iš įvairių detalių parengtų visų klasių mokinių, taip atskleidžiant skirtingų nuomonių egzistavimą bei pažiūrų laisvę. Dominavo ryškių spalvų iliustracijos su raginimais būti tolerantiškais bei neabejingais šiai iniciatyvai.

Klasių valandėlių ir dorinio ugdymo pamokų metu buvo analizuojama, kokias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas. Aptarti pavyzdžiai susiję su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei. Tolerancija – tai buvimo žmogumi būdų įvairovės supratimas, vertinimas ir gerbimas.

„Mokinių klubo“ nariai inicijavo akciją „Priimk mane tokį, koks esu“. Akcijos metu buvo dalinami saldainiai įvynioti į informacinius lankstinukus, bei atlikta apklausa. Apklausos metu išsiaiškinta, kad  žodis tolerancija sportininkams siejasi su gerumu, mandagumu, pagarba ir draugiškumu. Net 97% apklausos dalyvių nurodė, kad tolerancija jiems yra vertybė ir pritarė nuomonei, kad Šiaulių sporto gimnazijoje mokosi tolerantiški mokiniai.