Gegužės 12-osios penktadienį Šiaulių sporto gimnazijos mokiniai kartu su mokytojais vyko į Vilnių – motyvacinį jaunimo forumą ,,Tavo ateities vizija”. Šis forumas siekė kiekvieną įkvėpti, atrasti save, nebijoti kurti ir siekti svajonių. Vienas iš svarbiausių renginio šūkių – ,,kasdien pranok save!“. Šiame forume įkvepiančiomis istorijomis, motyvaciniais pranešimais bei patarimais dalinosi tokie asmenys, kaip SMK direktorė, judėjimo ,,Kūrėjų karta“ iniciatorė Gabija Skučaitė, operos solistas Merūnas Vitulskis, lenktyninkas, verslininkas Benediktas Vanagas, žurnalistas, laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas bei kiti žinomi ir savo ribas peržengusieji ir pasiekę savo laimėjimus asmenys.

Taip pat buvo apdovanoti laureatai iš visos Lietuvos, gavę vardines ,,Jaunojo kūrėjo“ statulėles bei finansines stipendijas, kas dar labiau paskatino ir kitus siekti savo tikslų ir inicijuoti naujoves. Apdovanojimų metu buvo galima pasidžiaugti ne tik nugalėtojais ir jų darbais, bet ir muzikiniais pasirodymais, kurie sukūrė draugišką ir šiltą atmosferą visoje Siemens arenoje.

Po renginio mokiniai ir mokytojai dalijosi geromis emocijomis bei nuotaika: „patiko tiek istorijos, tiek muzikiniai pasirodymai“, „ir ateityje tikiuosi tokių renginių“, „labiausiai įkvėpė mane tai, kad iš mažo galima padaryti tiek daug, nereikia pradinio kapitalo“.

Teigiamos emocijos bei kitų patirties sklaida mokiniams parodė kelią dar efektyviau siekti savo tikslų ir kuo geriau pabaigti šiuos mokslo metus, pademonstruojant žinias ir sportinius laimėjimus.

Irena Tamošaitienė

Vitalija Čėsnienė,
Žana Pečiulioniennė,