Erasmus+ strateginės partnerystės projekto ,,Europietiškų vertybių ugdymas per vaikų kūrybą ir kinematografiją“ dalyvių sambūris Šiaulių sporto gimnazijoje

Spalio 9-13 dienomis Šiaulių sporto gimnazijoje į Erasmus+ strateginės partnerystės projekto ,,Europietiškų vertybių ugdymas per vaikų kūrybą ir kinematografiją“ dalyvių mokomąją veiklą atvyko partneriai iš Italijos, Škotijos, Portugalijos, Turkijos. Šio sambūrio tema „Mes didžiuojamės…..“. Projekto dalyviai visą savaitę trukusioms veikloms ruošėsi iš anksto: kūrė filmus šia tema, tobulino IKT naudojimo bei komunikavimo užsienio ir lietuvių kalbomis įgūdžius, įvairių kūrybinių bei sportinių veiklų metu rinko informaciją apie vertybes, kuriomis galime didžiuotis. Susitikimo metu pristatę sukurtus filmus, diskutavo apie kiekvienos šalies vertybių sampratą, kartų santykius ir apie tai, kaip kiekvienas esame svarbūs.

Projekto dalyviai lankėsi Šiaulių miesto savivaldybėje, edukacinių kūrybinių išvykų metu susipažino su Šiauliais, Vilniumi, Trakais, Šeduva, dalyvavo įvairių sporto šakų treniruotėse Šiaulių sporto gimnazijoje bei senojo lietuviško kino peržiūroje Ch. Frenkelio viloje, kepė duoną Žaliūkų malūnininko sodyboje. Spalio 12 d. – netradicinio ugdymo dieną – svečiai ir sporto gimnazijos mokiniai bendrose kūrybinėse kino dirbtuvėse kūrė filmukus apie lyčių lygybę ir vertybes, aptarė, kodėl vyrų ir moterų lygybė – vis dar siekiamybė, kodėl tai pamatinis demokratijos principas? Mokinių darbai bus demonstruojami gimnazijos internetiniame puslapyje.

Viena iš veiklų, kuri padarė projekto dalyviams didžiausią poveikį, buvo susitikimas su Šiaulių specialiojo ugdymo centro ugdytiniais. Mokomosios veiklos metu mokiniai pynė draugystės apyrankes, bendravo, vyko meninis pasirodymas.

Visus projekto dalyvius sužavėjo saldainių gamyba ,,Rūtos“ fabrike bei atsisveikinimo vakaras ,,Žemaitiškoje troboje“.

Kita Erasmus+ strateginės partnerystės projekto ,,Europietiškų vertybių ugdymas per vaikų kūrybą ir kinematografiją“ mokomoji veikla numatyta Italijoje, kurios metu bus gvildenamos lyčių lygybės problemos Europoje.