Balandžio 26 dieną Šiaulių sporto gimnazijos IIb klasės mokinės: Ema Bružaitė, Judita Jakavičiūtė ir Roberta Piekutė, kartu su mokytojomis Sonata Karaškevičiūte ir Sondra Kavaliauskiene dalyvavo Kauno technologijos universiteto įgyvendinamame tarptautinio projekto „Mentorystė jaunimo verslumo ugdymui“ jau septynioliktus metus tradicijas puoselėjančio tarptautinio renginio, sukvietusio mokslo ir verslo atstovus renginyje TECHNORAMA 2018 (BONUS LT-LT), kuris vyko KTU „Santakos“ slėnyje, Kaune. Renginio metu vyko jaunųjų mokslininkų ir studentų darbų paroda, kurioje buvo pristatomos pačios unikaliausios projekto idėjos, taip pat projekto konferencija „Nuo vizijų iki inovacijų“.

Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės parodoje pristatė savo parengtą verslo idėjos maketą bei sukurtą gaminio prototipą. Šiaulių sportininkių komandos „JONVABALIS“ pagrindinė idėja tamsoje šviečiančios kojinės, kurios padėtų išspręsti „nematomų“ sportininkų, bėgiojančių gatvėmis tamsiu paros metu, problemą. Idėjos vizijoje tamsoje šviečiančios kojinės madingos ir patrauklios kiekvienam sportininkui kaip nepamainomas jo garderobo akcentas bei „saugus kelyje“ socializacijos simbolis, bei nebrangios ir laisvai prieinamos įsigyti visoms mokymo ir ugdymo įstaigoms. Kojinių pakuotė pagaminta rankomis iš perdirbto 3D kartono popieriaus ir ekologiško polietileno – nebrangi, patraukti vartotojui ir draugiška aplinkai.

TECHNORAMA 2018 renginio uždarymo ceremonijoje komanda gausiai apdovanota įvairiais prizais ir asmeniniais sertifikatais. Šiaulių sportininkės jau gvildena naujas verslo idėjas kitų metų projektui ir dėkoja projekto organizatorių komandai ir už suteiktą galimybę pažinti save per verslo prizmę, atrasti naujas savybes bei žinoma susipažinti su naujausiomis mokslo įdomybėmis bei išmaniausiomis technologijomis.