Šiaulių sporto gimnazija 2019 metus pradėjo su nauju tarptautiniu projektu pagal Erasmus + programą. Sausio 5-10 dienomis du mokyklos mokytojai dalyvavo pirmajame tarptautiniame projekto susitikime, kuris vyko Slupsko mieste, Lenkijoje. Projekto koordinatorė Šiaulių sporto gimnazijos anglų kalbos mokytoja Zulfija Guzienė, kartu vyko sporto ir sveikatos mokytoja Sonata Karaškevičiūtė.

Pirmam susitikimui Lenkijos edukacijos centro „Technik“ atstovai priėmė svečius iš Portugalijos, Bulgarijos ir žinoma Lietuvos, Turkijos pedagogai prisijungs sekančiame projekto renginyje. Susitikimo metu nuveikti dideli darbai. Visų pirma suplanuota dviejų ateinančių projekto „Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps“ gyvavimo metų susitikimų eiga, sklaida ir tvarumas. Paskirtos preliminarios susitikimų datos skirtingose valstybėse, paskirstytos atsakomybės ir pasidalinta gerąja patirtimi tarptautiniam kontekste. Taip pat buvo pasirašyta sutartys tarp visų projekto partnerių.

Projekto „Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps“ pagrindinis koordinatorius Lenkijos atstovas Kazimier Duda suplanavo pažintinę, edukacinę kelionę po Slupsko miestą, supažindino su jo istorija, kultūra, žymiais žmonėmis taip pat suorganizavo susitikimą su miesto mere pačioje savivaldybėje, kuri įsikūrusi nuostabiame istoriniame pastate. Pirmojo projekto susitikimo metu aplankytas Gdansko miestas, pamatyta jūra, istoriniai laivai ir kiti lankytini objektai.

Lenkijos privataus edukacinio centro šeimininkai parengė itin intensyvią švietimo ir kultūros programą, kuri apėmė kasdienines diskusijas apie projekto veiklos organizavimą, sklaidą ir perspektyvą. Buvo paskirtos kiekvienam partneriui atskiros užduotys, tokios kaip sukurti socialinio tinklo „Facebook“ puslapį, „Facebook“ grupę, logotipą ir eTwinning platformą ir t.t.

Pirmasis tarptautinis mokinių susitikimas bus 2019 metų kovo 24-30 dieną Lenkijoje, Šiaulių sporto gimnaziją atstovaus penki 8-9 klasių mokiniai, toks skaičius atvyks ir iš partnerių šalių. Susitikimo tema atspindės kiekvienos šalies tradicijas ir papročius pristatant tai per įvairiausias informacines ir mobiliąsias programėles.

Antrasis susitikimas vyks birželio mėnesį Bulgarijoje. Susitikime dalyvaus 20 mokinių ir 8 mokytojai iš penkių projekto partnerių šalių. Planuojama tema „Internetinių klasių valdymo įrankių naudojimas ir matematinių testų kūrimas“.

Projekto metu tikimąsi, kad mokiniai ir mokytojai pagerins savo žinias apie IKT priemones švietimo tikslais. Išmoks ir praktikoje taikys tokias naujoves kaip skaitmeniniai projektai, internetinės viktorinos, skaitmeninės vizualizacijos įvairių dalykų temomis ir t.t. Projekto dalyviai praplės akiratį, įgis žinių apie šalių kultūrinius skirtumus, tradicijas, tobulins savo organizacinius, komunikacinius, metodų įvairovės taikymo įgūdžius ir perteiks gerąją patirtį savo mokyklose.  Ir svarbiausia sukurs teigiamą atmosferą ir naujus draugystės ryšius tarp visų projekto šalių ugdymo įstaigų tolimesniam bendradarbiavimui.