Gegužės 3 dieną mūsų gimnazijoje vyko moksleivių forumas „Jaunimo politika ir aš“, skirtas Tarptautinei jaunimo solidarumo dienai paminėti. Šiai dienai skirtas renginys jau tapo tradiciniu Šiaulių sporto gimnazijos, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos ir Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniams. Anksčiau renginys buvo skirtas gimnazijų tarybų ir prezidentūros atstovams, šiemet formatas keitėsi ir dalyvauti forume buvo kviečiami aktyvūs gimnazijų mokiniai. Džiaugiamės, kad šiemet į darugišką mūsų būrį įsiliejo ir Šiaulių Simono Daukanto gimnazistai.

Pranešimus apie jaunimo politiką ir nevyriausybines jaunimo organizacijas, apie savanorysčių programas, galimybes ir prasmę savanoriauti bei įsidarbinimo galimybes, CV rašymą, savęs pateikimą darbdaviui, darbo pokalbio simuliaciją pristatė Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkas Vaidas Rusys, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos jaunimo pirmininkas Tomas Jakutavičius, „Skink savanorystę, šiaulieti“ organizatorius Visvaldas Vaičiulis. Vėliau vyko darbas grupėse, kurias moderavo lektoriai. Po grupinių užsiėmimų mokiniai dalinosi įgytomis žiniomis ir patirtimi.

Ištirpdyti bendravimo ledus padėjo Telšių „Džiugo“ gimnazijos etikos mokytoja Vilma Žutautienė. O dar daugiau geros nuotaiko įnešė  Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos gimnazistų Alano Braso, Tito Jukštos ir Nedo Uzakov muzikinis pasveikinimas „Muzikinės dūzgės“, po kurio vyko renginio refleksija.

Renginį vainikavo įdomi ir truputį šiurpoka ekskursija po senąsias Šiaulių kapines, kurią vedė gidas Egidijus Kalinaitis. Netrūko nei rimtų istorinių faktų, nei pikantiškų ir legendomis apipintų istorijų.

Socialinė pedagogė Irena Tamošaitienė