Lietuvos delegacijoje Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje – dvynukės imtynininkės. Tačiau nežinodamas šio fakto ir sutikęs jas Baku olimpiniame kaimelyje to tikrai nepasakytų nė vienas. „Ir mane stebina, kad jos dvynukės“, – LTeam.lt šyptelėjo merginų treneris Aivaras Kaselis. Visgi vieną visiškai identišką panašumą Gabija ir Gabrielė Dilytės turi – abi be proto myli imtynių sportą.

Iš Anykščių kilusios dvynukės sportą pasirinko iš pradžių išbandžiusios muzikos ir dailės būrelius. Kaip sako pačios – kad įsitikintų, jog sportas būtent joms, reikėjo pirmiausia išbandyti visiškai skirtingas sritis.

„Dabar be sporto neįsivaizduoju savo dienos“, – prisipažino Gabija. „Labai patiko ir iš karto užkabino, – sesę papildė Gabrielė, o paklausta, kuo labiausiai patiko ši sporto šaka, pridėjo. – Ugdo charakterį ir valią.“

Šiuo metu Šiaulių sporto centre besitreniruojančios 15-metės – visiškai skirtingos: jeigu veido bruožuose dar galima įžvelgti panašumą, tai tiek iš sudėjimo, tiek ūgio, tiek ir plaukų spalvos jas atskirti galima be didesnio vargo.

Ir nors Gabija imtyniauja svorio kategorijoje iki 53 kg, o Gabrielė – 12 kg sunkesnėje, tačiau abi sesės dažnai pasigrumia tarpusavyje. „Pakovojam tikrai, dar ir kaip pakovojam – dažniausiai treniruotėse, bet ir namuose būna“, – juokėsi „mažesnioji“ dvynė.

Kojas Europos jaunių čempionatuose jau anksčiau apšilusioms kovotojoms startai tarptautinėse arenose nėra naujiena, tačiau abi nė nedvejodamos pažymi, kad dalyvavimas festivalyje – išskirtinė patirtis.

„Pripažinimas, kad patekai tarp geriausių Lietuvos sportininkų – jau vien tai yra kažkas fantastiško. Žinoti, kad būsi su visa šalies rinktine, atstovausi Lietuvai… Kažkas nerealaus“, – vertino Gabija.

„Labai geros emocijos, nerealus jausmas – iš to galėsime pasisemti labai daug patirties“, – papildė Gabrielė.

Sudalyvauti „mini olimpinėse žaidynėse“ vadinamame festivalyje jaunieji sportininkai gauna progą tik kartą gyvenime. Tačiau tik vienetai šia unikalia patirtimi gali pasidalinti su savo broliais ar sesėmis. Dvynių atveju, tokia situacija gali prisidėti net ir prie geresnių abiejų sportininkių rezultatų Azerbaidžano sostinėje.

„Kai nėra sesės, atrodo, kad kažko trūksta, nėra antro manęs. Ji emociškai man padeda“, – prisipažino Gabija.

„Palaikymas tikrai labai jaučiasi. Jeigu tik kas neaišku, iškart stojasi ir eina viena kitai padėti, paaiškinti, parodyti“, – pabrėžė ir sesių treneris A. Kaselis.

Dilyčių ir dar trijų merginų startai EJOF imtynių turnyre – pirmadienį ir antradienį.