Klaipėdoje viešėjo ir su Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentu klaipėdiečiu Dariumi Levickiu šios sporto šakos plėtros galimybes aptarė Šiaulių sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Andrius Stočkus.

Kalbėta apie galimybes Šiaulių sporto gimnazijoje plėsti dviračių sporto discipliną ir skirti didesnį dėmesį plento ir kalnų dviračių (MTB XC) sportininkų rengimui.

“Mes turime BMX dviračių specialistą trenerį, taip pat ir plento dviračių sporto atstovų sportininkų, tačiau būtų gerai tai išplėsti ir dar labiau suaktyvinti, įtraukiant ir kalnų dviračių (MTB XC) atstovus. Nusprendėme ieškoti ambicingo, užsidegusio dviračių sporto trenerio”, – po susitikimo kalbėjo Šiaulių sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, atsakingas už šios gimnazijos sporto strategijos vystymą A. Stočkus.

Jam antrino Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas D. Levickis.

“Bandysime tiek rėmėjų, tiek federacijos pagalba sudaryti sąlygas, kad šioje gimnazijoje atsirastų ir dirbtų perspektyvus ir ambicingas dviračių sporto treneris. Juk nuo trenerio daug kas priklauso. Ieškome galimų kandidatų, kuriems būtų įdomu dirbti su talentingu jaunimu. Juk sporto gimnazijoje mokosi jaunoji karta, kuriems sportas – gyvenimo būdas ir ateitis. Juk tai – pirmas laiptelis į profesionalų sportą. Juk Šiaulių sporto gimnazija ruošia olimpinę pamainą, tad treneriui su tokiu jaunimu dirbti itin naudinga ir perspektyvu”, – akcentavo D. Levickis.

Pasak jo, sporto grynuolius talentus geriausia yra atsirinkti per masiškumą.

“Ieškome trenerio, kuris mylėtų šią sporto šaką, norėtų dirbti su jaunimu ir jiems būtų tarsi antras tėtis ar draugas”, – pabrėžė LDSF prezidentas.

Stočkaus teigimu, Šiaulių sporto gimnazijoje mokosi ir sportuoja moksleiviai iš viso regiono.

“Mūsų gimnazija veiklą pradėjo 2014 metais. Šiuo metu turime per 210 gimnazistų, kurie kultivuoja 15 skirtingų sporto šakų. Pagal mūsų skaičiavimus, papildomos 6-7 vietos dviratininkams atsirastų. Mes į dviračių sportą žvelgiame su didele perspektyvą. Turime ir gerą BMX dviračių trasą, Šiauliuose yra galimybių treniruotis ir plento dviratininkams. Turime ir sporto salę su pirtimis, planuojame lauke statyti ir stadionėlį. Mūsų gimnazistai sportuoja du kartus per dieną, yra aprūpinami maitinimu, rengiamos įvairios stovyklos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Sąlygos sportuoti ir mokytis – išties geros. Nemanykite, kad mūsų gimnazistams nereikia mokytis – dėmesys mokslams yra itin didelis. Jei sportininkų vidurkis yra žemas, jie yra šalinami iš gimnazijos, nepaisant to, kad yra ir labai geri ir tituluoti sportininkai. Sąlygos visiems – lygios, tad posakis, kad sportininkams nereikia mokytis, yra tik senas stereotipas”, – akcentavo A. Stočkus.

SUSITIKIMAS. Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas klaipėdietis Darius Levickis (dešinėje) šios sporto šakos plėtros galimybes aptarė su Šiaulių sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotoju ugdymui Andriumi Stočkumi.

 Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.