Spalio 15 dieną Šiaulių sporto gimnazijos mokiniai su klasės auklėtojomis dalyvavo įvairiose edukacijose, paskaitose. Mokiniai patyrė kūrybinio džiaugsmo, pasimokė naujo amato, sužinojo daug naujų dalykų, istorijos.  Savo rankomis pagamino originalių papuošalų. Turėjo galimybę pažinti gyvūnus ir jais pasirūpinti.

8 klasės mokiniai su klasės auklėtoja Irena Vaitke dalyvavo Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio odos dirbtuvėlėse „Apyrankė“.

Užsiėmimo metu visi gamino apyrankes iš spalvotų odos juostelių, bandė įkalti kniedę, išmušti skylę specialiu skylmušiu, įtvirtinti spaudes užsegimui.

Ia gimnazijos klasės mokiniai su klasės auklėtoja Zita Gudavičiene aplankė Šiaulių V. Kavaliauskienės katinų muziejų. Juos meiliai pasitiko katinai, kurie yra atkeliavę ne tik iš įvairiausių Lietuvos kampelių, bet ir iš daugelio pasaulio šalių.

Ib gimnazijos klasės mokiniai su klasės auklėtoja Kristina Rmšiene ir IIIa gimnazijos klasės mokiniai su klasės auklėtoja Santa Račkauskiene vyko į Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio odos dirbtuvėles „Pakabutis totemas“.

Mokiniai sužinojo, kas yra totemas, odos dirbtuvėlėse galėjo išsirinkti, pasigaminti ir turėti odinį toteminį gyvūną – drambliuką ar šuniuką, kuriuo papuoš rankinę, kuprinę, naudos kaip raktų pakabuką, talismaną.

II gimnazijos klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Sonata Vaišnoriene netradicinę dieną leido Telefonijos muziejuje, kur dalyvavo „Senojoje Šiaulių m. iždinėje: nuo ostrublio iki euro“ ir „Debesų telefonija“ edukaciniuose užsiėmimuose.

Mokiniai sužinojo apie buvusią Šiaulių miesto iždinę, jos istorinius aspektus bei susipažino su svarbiausiais Lietuvos istorinės raidos etapais, kurie atsispindėjo senoviniuose piniguose. Edukacijos metu praplėtė žinias apie telefonų atsiradimo istoriją, pamatė dar nematytus modelius  nuo pačių seniausių iki pačių didžiausių, nuo pačių sunkiausių iki pačių mažiausių. Senosiose telefonų knygose pagal gyvenamąjį adresą galėjo surasti savo tėvų vaikystės ir giminaičių buvusius telefonų numerius. Pagilino žinias verslumo, finansinio raštingumo, antikorupcinio ugdymo, istorijos ir informacinių technologijų srityse.

IIIb gimnazijos klasės mokiniai su klasės auklėtoja Vaida Šidlauskiene gilinosi į Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio dvaro istoriją „Dvaro mada ir gyvensena“.

Mokiniai susipažino su Europos ir Lietuvos kostiumo raida, intriguojančiomis XVIII a. flirto paslaptimis, nebylia vėduoklės kalba ir įmantriais, daug fantazijos reikalaujančiais kaklaskarės rišimo būdais.

IVa gimnazijos klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Žana Pečiulioniene keliavo į Jaunųjų gamtininkų centro edukaciją „Kultūringo šunų vedžiojimo pradžiamokslis“.

Mokiniai edukacijos metu sužinojo, kaip su augintinių ekskrementų rinkimu tvarkomasi įvairiose pasaulio vietose bei Šiaulių mieste, kokią žalą daro nesurinkti ekskrementai, ir kaip tai daryti taisyklingai. Inscenizacijos metu mokiniai įsitikino, kokia nemaloni situacija gali būti žmonėms, viešose vietose susidūrusiems su augintinių paliktais ekskrementais. Šunų pavedžiojimo pratybos vaikams padėjo įsitikinti, koks yra taisyklingas, malonumą teikiantis augintinio vedžiojimas.

IVb gimnazijos klasės mokiniai klausėsi auklėtojos Jurgitos Kušleikienės suorganizuotos paskaitos „Virtuali karjeros pamoka: kaip pasirinkti specialybę?“, kurią skaitė lektorius Rytis Jurkėnas (https://kalba/lt)

Mokiniai dalyvaudami virtualioje pamokoje sužinojo: Į kokius tris pagrindinius klausimus reiktų atsakyti SAU renkantis specialybę? Kaip sužinoti, kad ta specialybė TAU tinka?