Savanorystė yra iššūkis, bet užtai koks!

Savanorystė – ne vienkartinis veiksmas, tai nenutrūkstantis procesas. Tik šie metai,  siaučiant viruso pandemijai,  yra visiems ypatingi. nes kasdien mokomės prisitaikyti prie naujų sąlygų, laikytis taisyklių, keisti planus, naujai organizuoti veiklą. Ne išimtis, kad keičiasi ir Erasmus+ partnerystės projekto  „International Volunteer Teenagers Awarnesess“ („Būk savanoriu – pakeisk pasaulį“ ) suplanuotos veiklos, kurias vykdo Šiaulių sporto gimnazijos gimnazistai sykiu su keliomis  Europos mokyklomis iš Danijos, Portugalijos ir Ispanijos.  Kadangi projektas  startavo  pernai, tai mūsų  jaunimas, susidomėjęs savanoryste, dar spėjo apsilankyti Madeiroje, susipažinti, kuo ir kaip gyvena kitų šalių jaunimas, kaip jie supranta savanorystę, kokiose veiklose dalyvauja.  Stengdamiesi būti aktyvūs, matomi ir naudingi, viešėjom Šiaulių „Spindulio“ ugdymo centre. Sykiu su šio centro ugdytiniais organizavom bendras veiklas, bendravom, suprasdami ir padėdami suprasti, kad pasaulis truputį pasistengus suteikia galimybių atsiskleisti visiems.

Rudenį, kai siaučiantis virusas šiek tiek leido pasidžiaugti laisve nuo griežtų apribojimų, projekto dalyviai spėjo apsilankyti Šiauliuose įsikūrusiuose gyvūnų globos namuose. Čia labiausiai pravertė mūsų energija ir fizinė ištvermė: ruošdamiesi žiemai gyvūnų globos namų darbuotojams padėjome tvarkyti, sudėti malkas, kad artėjanti žiema neatneštų netikėtų siurprizų nesugebantiems savimi pasirūpinti mažiesiems draugams. Mūsų pagalba buvo paprasta, bet reikšminga, tad sutarėm bendrauti dažniau.

O ir paskelbtas karantinas savanorystės idėjos neįveikė: gimnazistai sąžiningai rinko depozito ženklu pažymėtas pakuotes, nešė jas į surinkimo punktus,  spausdino čekius,  fotografavo įrodydami, kad čia pačių surinkti pinigai, o paskui išgryninti pinigai buvo surinkti ir persiųsti gyvūnų prieglaudai „Letenėlė“.

Svarbiausia, pasijautėm gebantys rūpintis kitais ir labai reikalingi savo darbu, bendravimu, parama.

Dabar  vėl staiga viskas  stebėtinai greita stoja, tačiau pasaulis neužsiveria.  Priimam iššūkius ir ieškom būdų būti naudingi gal net ir nuotoliniu, virtuliu būdu.