„Erasmus+“ projektai – fantastiška galimybė pamatyti pasaulį, susipažinti su įdomiais, žmonėmis, praplėsti akiratį, lavinti kalbą ir…tiesiog įsimylėti keliones. Todėl projekto „Google įrankių ir mobiliųjų telefono programėlių naudojimas mokymui ir mokymuisi“ dalyviai truputį nusivylė, nes projekto susitikimas buvo organizuotas tik… Lenkijoje. Negi ji yra  ta šalis, kurioje  įdomu? Tai tik Lietuvos kaimynė, kurios geografinė padėtis panaši, gamta irgi tokia pat, keliai…kaip ir sutvarkyti. Tačiau laukė malonus siurprizas.

Šiaulių sporto gimnazijos komanda išvažiavo anksti ryte i nuostabų miestą  Slupską. Nors kelias tolimas, tačiau laikas tikrai neprailgo. Kelionės tikslas – dalyvauti projekto „Google įrankių ir mobiliųjų telefono programėlių naudojimas mokymui ir mokymuisi“ susitikime. Važiuodami daug kalbėjome apie būsimą veiklą, kartojomės savo pristatymus, dainavome, valgėme skanėstus.  Kai įvažiavome į miestą, saulė jau buvo nusileidusi. Visi žiūrėjome pro langus ir stebėjomės: ta vieta nuostabi – jaukūs namai, spindinčios ir mielos kavinukės, jau žydintys parkai! Nusivylimo kaip nebūta.

Be mūsų, lietuvių, į Slupską  atvyko bulgarai ir portugalai.  Akimirka… ir  visus sujungė bendra gera nuotaika, pirmieji įspūdžiai, greitai tapome  šeima. Projektinės veiklos įtraukė į bendrą darbą, tad ir dienos bėgo nepastebimai. Bendraudami angliškai pasisėmėme neįkainojamos patirties.

Projektinės savaitės metu šeimininkai lenkai dalinosi gerąja savo  patirtimi  pristatydami savo IKT pamokas.  Lietuviai, lenkai, portugalai ir bulgarai turėjo galimybę patys  išbandyti kurti filmukus, mobiliąsias telefonų programėles, kurios padeda lengviau atrasti, įsiminti, įsisavinti, pasikartoti ir tiesiog džiaugtis mokymosi procesu.

Kadangi mokytis galima ir ne tik mokykloje, mes, projekto dalyviai, taip pat važiavome į ekskursijas, vaikščiojome po miesto įžymias vietas, lankėmės įdomiuose  muziejuose, gaminome žvakes, žaidėme  ir, aišku, daug bendravome. O viena diena buvo skirta sportui. Nesikuklinsime  – mūsų komanda buvo tiesiog jėga !

Laikas prabėgo labai greitai, grįždami dalinomės įspūdžiais, patirtimi, ir  su nepaprastai tvirtu įsitikinimu, kad net ir kaimyninės šalys yra labai išskirtinės, įdomios savo žmonėmis ir kultūra, tad bet kokia galimybė jas patyrinėti turi būti išnaudota.

Norime nuoširdžiai pasakyti:  Lenkija – UŽ!