Nauji 2020 metai Šiaulių sporto gimnazijoje prasidėjo nuotaikingu informaciniu – sportiniu renginiu, skirtu priešmokyklinio amžiaus vaikams „Išmaniosios treniruotės linksmai“. Sausio 6 dieną 10 valandą į gimnazijos sporto salę atkeliavo net 168 vaikai, su juos atlydėjusiomis auklėtojomis iš trijų miesto darželių: Šiaulių lopšelio – darželio „Žirniukas“, Šiaulių lopšelio – darželio „Žiburėlis“ ir Šiaulių sanatorinio lopšelio – darželio „Pušelė“.

„Lü“ aikštelė – tai išmani erdvė, realiu laiku reaguojanti į žmonių, esančių joje elgesį ir sąveiką. Naudojant informaciją, gaunamą iš ant lubų pakabintos 3D kameros, projekcija ant sienos paverčiama dideliu interaktyviu ekranu. Kartu su vaizdo projekcija sinchronizuoti apšvietimo ir garso efektai dar labiau įtraukia į mokymosi ir žaidimų erdvę. Kol vieni vaikai žaidė ir sportavo prie išmaniosios „Lü“  aikštelės, kiti savo jėgas išbandė naudodami interaktyviuosius kubus „iMO“, kurie suteikia galimybę vaikams mokytis judant. Dar kiti mažieji gimnazijos svečiai susipažino su naujausiais treniruočių metodais futbolo aikštelėje, ant imtynių čiužinių ir lengvosios atletikos aikštelėje. Kiekvienas mažasis sportininkas išmėgino visas išmaniąsias veiklas, bendravo, dalinosi įspūdžiais bei geromis emocijomis, atliko bendrą mankštą, pabaigoje mokėsi kvėpavimo ir atsipalaidavimo pratimų.

Remiantis mokslininkų atliktais tyrimais vaiko fizinis išsivystymas, psichofizinės sveikatos stiprinimas, tinkamos gyvenimo kokybės užtikrinimas tiesiogiai priklauso nuo vieno iš svarbiausių vaiko sveikos gyvensenos komponentų – fizinio aktyvumo. Dėl technikos pažangos, urbanizacijos, motorizacijos fizinis aktyvumas mažėja, vaikai dažniau renkasi pasyvų gyvenimo būdą, daugiau laiko leidžia prie kompiuterio, išmaniojo telefono, televizoriaus ir laisvalaikiu mažai sportuoja, nenoriai renkasi aktyvaus poilsio formas. Šiuolaikiniai vaikai domisi išmaniosiomis treniruotėmis, tad gimnazijos bendruomenė pasistengė, kad treniruotės vyktų išmaniai, siekiant formuoti ikimokyklinio amžiaus vaikų teisingas nuostatas į sportavimą ir sveiką gyvenseną, pakankamą fizinį aktyvumą, ugdytų garbingo rungtyniavimo, bendravimo ir bendradarbiavimo komandoje nuostatas bei elgesį.

Informacinis renginys „Išmaniosios treniruotės linksmai“ buvo skirtas priešmokyklinio amžiaus vaikams, jis remiamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sporto rėmimo fondo lėšomis.  Antrasis projekto informacinis renginys, skirtas jaunimui ir suaugusiems Šiaulių miesto bendruomenės nariams, vyks 2020 metų vasario mėnesį.

Matematikos mokytoja Santa Račkauskienė, Sporto ir sveikatos mokytoja Sonata Vaišnorienė