Dar visai šviežiai prisijungę prie neformalios iniciatyvos „Sąžiningumo mokyklų tinklo” ir pasirašę Sąžiningumo deklaraciją 2020-12-07 įsitraukėme į diskusijas apie skaidrumo ir sąžiningumo būtinumą, korupcinės veiklos stabdymą. Ši savaitė kviečia ne tik kalbėtis apie skaidrumą, bet taip pat ir antikorupcinės veiklos būtinumą, kadangi gruodžio 9 d. minima Tarptautinė antikorupcijos diena.

Patirtimi apie sąžiningumą ir galimos korupcinės veiklos stabdymą dalijosi ir diskusijas skatino tarptautinės organizacijos „Transparency International” Lietuvos skyriaus iniciatyvų koordinatorė Ieva Kimontaitė. Lektorė atskleidė, kad visuomenės aktyvumas, turi būti pradėtas nuo mokyklos suolo, kiekvienas mokinys gali ir turi būti skatinamas tapti sąžiningu bei aktyviu piliečiu, kuris geba suprasti, vertinti ir atsakyti už savo veiksmus ir sprendimus.

Paskaitos metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su šios įstaigos atliktais tyrimais, gautų duomenų vertinimais bei kvietė tapti aktyviais visuomenės dalyviais, veikti bendruomenėje ir už jos ribų.

Vitalija Čėsnienė, dorinio ugdymo (etikos) mokytoja