2022-11- 14 d. Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centras ir Šiaulių sporto gimnazija organizavo tarptautinę virtualią mokytojų ir mokinių konferenciją „Kompetencijų ugdymas: patirtys ir iššūkiai“. Konferencijos tikslas – pasidalinti informacija apie kompetencijas, jų sampratą ir reikšmę ugdyme, fiksavimo galimybes, integraciją, perdegimo rizikas darbe.

Konferencijoje buvo perskaityta 14 pranešimų, iš kurių gerąją patirtimi dalijosi dviejų Erasmus projektų („Nuotolinio mokymo(si) iššūkiai“ ir „ Žemė mūsų rankose: mąstyk globaliai-veik lokaliai“) pedagogai iš užsienio šalių (Danijos, Kroatijos, Ispanijos, Portugalijos, Graikijos). Taip pat aktyviai dalyvavo Šiaulių sporto gimnazijos bendruomenė, mokinių pagalbos specialistai bei mokytojai dalykininkai. Konferencijos metu sėkmingai įsitraukė ir gimnazijos ugdytiniai – pranešimą skaitė IV gimnazijos kl. mokinė V. Kulikauskaitė bei III gimnazijos kl. A. Paliušytė. Gerąją patirtimi dalinosi svečiai iš Biržų „Saulės“ gimnazijos, Klaipėdos „Varpo“ ir Šiaulių „Didždvario“ gimnazijų.

Konferencijos metu buvo puiki galimybė susipažinti su įvairiuose Europos ir Lietuvos regionuose sukaupta ir praktikoje taikoma patirtimi, pasisemti naujų idėjų apie kompetencijų taikymą bei susipažinti su profesinio perdegimo požymiais, kurie vis dažniau pastebimi švietimo srityje.