Šiaulių sporto gimnazija siekia aktyviai dalyvauti tarptautiniuose projektuose –eTwinning  ,,Sportuok ir saugok gamtą“  (angl. ,,DO SPORTS FOR NATURE“) – vienas iš jų. Sportas ir gamta – vienas kitą papildantys elementai, kurie kartu gali sugriauti stigmas ir skatinti keistis. Oro, aplinkos, vandens, dirvožemio tarša atskleidžia, kad itin reikalingi pokyčiai ir veiksmai, kurie įtrauktų kuo daugiau sąmoningų žmonių, suvokiančių, kad siekdamas išsaugoti ekosistemą kuo natūralesnę, kiekvienas turi pradėdami nuo savęs. Juk Žmogus yra vienas iš daugelio ekosistemos elementų, nuo kurio veiksmų priklauso sistemos stabilumas.

2023 m. balandžio 26 d. vyko minėto projekto tarptautinis virtualus susitikimas, kuriame dalyvavo Lietuvos, Turkijos ir Lenkijos atstovai. Pirmiausia buvo aptarti svarbiausi projekto įgyvendinimo klausimai, vyko  projekto logotipo rinkimai bei suplanuoti tolimesni veiklos žingsniai.

Taip pat susitikimo metu pristatėme Šiaulių sporto gimnaziją ir projekto komandą – pedagoges: Zulfiją Guzienę, Santą Račkauskienę, Ireną Vaitkę, Vitaliją Čėsnienė bei Irmą Abromaitienę –  ir mokinių atstovus; susipažinome su kitais projekto dalyviais, jų veiklomis, ugdymo institucijomis bei pasitikrinome žinias apie šalis dalyves ir gamtą, atsakinėdami į Kahoot klausimyno klausimus.

Šis susitikimas padėjo suprasti, kokie mes skirtingi ir tuo pačiu panašūs, kokie mes ieškantys ir gebantys atrasti, kokie mes aktyvūs ir gebantys įkvėpti…

Šiaulių sporto gimnazijos eTwinning projekto dalyviai