Lapkričio 23 dieną Šiaulių sporto gimnazijoje vyko ypatinga istorijos pamoka – edukacija pavadinimu „Miško Brolių Takais“. Joje dalyvavo Ia, IIIb, IVa ir IVb klasės mokiniai, kurie ne tik pažymėjo Lietuvos kariuomenės dieną, bet ir plačiau susipažino su partizaninės kovos prieš SSRS valdžią istorija.

Edukacijos metu gimnazistai turėjo unikalią galimybę gilintis į Lietuvos laisvės kovų atmintį ir suprasti partizanų gyvenimo sudėtingumą. Jie suvokė laisvės kovotojų herojiškumo apraiškas. Edukacijos metu įgavo ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių patirčių. Mokiniai „prisilietė“ prie Lietuvos partizanų gyvenimo, peržiūrėdami autentiškus fotografijų albumus ir susipažindami su iš to laikotarpio kilusiais daiktais. Šis praktinis požiūris padėjo jiems pajusti istorijos gyvumą.

Tokios pamokos ne tik plečia mokinių akiratį, bet ir skatina kritinį mąstymą bei pagarbą tautos herojams, kurie už savo tikėjimą laisve atidavė gyvenimus. Šiaulių sporto gimnazijos bendruomenė didžiuojasi tokia iniciatyva ir tikisi, kad šios pamokos paliks gyvą įspūdį jaunųjų kartų sąmonėje.

Istorijos mokytoja Irena Vaitkė