Kovo 6 dieną Šiaulių sporto gimnazijoje vyko intensyvus ir įkvepiantis „2024 ŠSG GUDRUTIS“ II etapas skirtas paminėti artėjančią kovo 11-ąją. Susumavus taškus paaiškėjo gudriausias gimnazistas! Tai ne tik titulas, bet ir atsakomybė visus 2024-uosius būti įkvėpimo šaltiniu skatinančiu ryžtingai siekti tikslų ir geriausios savo versijos.

SVEIKINAM! – Justą Augustį!!!

Komandos draugai:

* Rokas Norutis

* Klaidas Gužauskas

2 vieta – Linas Lardongas
Komanda:
* Nikodemas Barvainis
*Jonas Veikutis
3 vieta – Rokas Milkintas
Komanda:
* Erikas Poilovas
* Andrėjus Ščiolokovas

Konkurso pirmas etapas vyko 2024 02 26 – 2024 03 01, kurio metu gimnazistai „Kahoot“ platformoje atsakinėjo į iš anksto mokomųjų dalykų mokytojų parengtus klausimus, geriausiai ir greičiausiai atsakęs mokinys gavo kelialapį į II etapą, į pagalbą pasikvietė 2 klasės draugus.

II etapas „2024 ŠSG Protmūšis“ (skirtas paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui) vyko kovo 6 dieną konferencijų salėje. Kiekvienas klasės „Gudrutis“ protmūšio atsakymus pateikė II etapo protokoluose, o palaikymo komandos atliko atskiras užduotis taip prisidėdami prie „Gudručio“ taškų fondo! Daugiausiai teisingų atsakymų pateikęs mokinys apdovanotas ir paskelbtas „2024 ŠSG GUDRUČIU“.

Tradiciniu tapęs, didžiąją dalį gimnazijos bendruomenės apimantis renginys, puiki bendruomenės formavimo platforma, kurios metu minint Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo dieną (1990 m. kovo 11-oji) tuo pačiu gilinamos istorinės žinios, motyvacija bei pilietiškumo kompetencija. Aktyvus dalyvavimas gimnazijos veiklose ugdo atsakomybės, komandinio darbo, socialines kompetencijas bei gerina bendrą gimnazijos mikroklimatą, taip pat sudaro sąlygas geriau pažinti savo asmenines savybes, interesus, gabumus bei stiprina sąmoningumą.