Šiaulių valstybinė kolegija Galimybių festivalį TAVO PIN KODAS organizuoja jau ne vienerius metus. Šiemet renginio organizatorė visus kviečia susitikti lapkričio 19 d. online formatu vyksiančiame renginyje. Tikimasi, kad lapkritį įvyksiantis galimybių festivalis sulauks ne tik jaunimo, bet ir visų šiauliečių dėmesio.

 Reprezentacinis Šiaulių miesto švietimo renginys – Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS – šiemet keliasi į virtualią erdvę! Formatas naujas, veiklos – taip pat, o organizatorių siekis padovanoti įspūdžių kupiną dieną dar didesnis! Šiaulių gimnazistų laukia abu smegenų pusrutulius sujudinsiantis ypatingas protmūšis, interaktyvūs pokalbiai su žinomais žmonėmis ir diskusija apie tai, ką saulės miestas siūlo jaunimui po pamokų. Keisimės nuomonėmis, mokysimės, pasvajosime, ko trūksta jauniems žmonėms Šiauliuose, ir leisime laiką kartu, susijungę virtualiais tinklais! Būk čia, juk tikrai nenori likti nesužinojęs daugybės įdomių dalykų!

Lapkričio 19-osios renginį moderuos jaunimui ir ne tik gerai pažįstamas veidas – komikas, „Humoro klubo“ narys bei scenaristas Mantas Bartuševičius. Dienomis jis tik paprastas „Youtube“ kūrėjas, vakarais virstantis standuperiu ir gelbėjantis žmones, kuriems reikia juoko.

 Lapkričio 19 diena šiemet suplanuota „Ne pagal tvarkaraštį“: visų smalsių ir tobulėti nuolat siekiančių žmonių laukia motyvacinė sesija #MisijaĮkvėpti su gerai žinomais įvairių sričių specialistais (nuo 9 iki 11.30 val.). Organizatoriai skelbia, kad motyvacinėje sesijoje dalyvaus Arnoldas Pranckevičius – Europos Komisijos atstovas Lietuvoje. Pranešimo tema „Ateities kodas: Europa 2050“. Vilniaus universiteto neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė kalbės apie motyvacijos esmę, sieks paaiškinti, kaip tapti ir išlikti motyvuotiems. Trečiasis motyvacinės sesijos svečias, muzikos grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius, pasakos apie savo banguotą gyvenimą. Kartu bandysime rasti atsakymus į šiuos klausimus: kaip neprarasti savęs? Kodėl savo kompleksais ne visada reikia tikėti? Ar ten, kur tinki ir yra tavo vieta? Kas įvyksta, kai palieki komforto zoną? Ar reikia vengti sunkumų? Kur gyvena laimė?

Taip pat planuojama #KlasėsValandėlė,  (11.30–12.00 val.), kurioje, organizatoriai juokauja, dalyvavimas būtinas. Labiausiai valandėlėje raginami dalyvauti gimnazistai. Šios renginio dalies svečiai – tinklalaidės (angl. podcast) „Pralaužk vieną šaltą“ bendrakūrėjai, „Comunijos“ nariai, Airidas Jankus ir Mantas Grimalis. Dažniausiai visus kalbina jie, tačiau šį kartą keičiamos barikadų pusės ir Mantas Bartuševičius kalbins juos.

Gimnazistų laukia interaktyvios #GimnazistųProtųKovos, o prie diskusijos kviečiame prisijungti visus, kam rūpi #Kuriantys, #Tobulėjantys, #Bendradarbiaujantys, #Diskutuojantys, #Augantys, #Neformalūs Šiauliai. Diskusiją (12.30–13.30 val.) moderuos Roman Šarpanov, Šiaulių jaunųjų technikų centro projektų vadovas. Diskusijos dalyviai: Šiaulių jaunųjų technikų centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Julija Muningienė, UAB „Jupojos technika“ direktorius Raimundas Vaišvilas, Šiaulių miesto savivaldybės Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė, Šiaulių valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotoja strateginei plėtrai Lina Tamutienė ir Šiaulių Didždvario gimnazijos moksleivė Viltė Novikovaitė.

Protmūšis #GimnazistųProtųKovos (12.30–14.30 val.), kurį ves gerai žinomas televizijos veidas, protmūšių organizatorius ir vedėjas, sporto komentatorius Robertas Petrauskas, Šiaulių miesto gimnazistams taip pat organizuojamas nuotoliniu būdu. Protmūšyje komandų skaičius neribojamas, rekomenduojame visoms Šiaulių miesto gimnazijoms užregistruoti bent po vieną komandą (maksimalus komandos narių skaičius – 7). Geriausiai pasirodžiusių protmūšio komandų laukia vertingi išmanūs prizai. Registracijos į protmūšį nuoroda skelbiama čia: https://teams.pkovos.lt/setup?id=y6lro8grloYJpo45.

Visa su renginiu susijusi informacija skelbiama Šiaulių valstybinės kolegijos interneto svetainėje www.svako.lt, socialiniame tinkle „Facebook“: https://www.facebook.com/events/234011381302534. Šiuose kanaluose viešinamas renginio turinys, renginio dieną bus pasiekiamos jo transliacijos nuorodos. Motyvacinė sesija, klasės valandėlė ir diskusija bus transliuojami „Youtube“ platformoje ir socialiniame tinkle „Facebook“. Protmūšyje galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravusios komandos.

 Susitikime lapkričio 19-ąją online!

Renginio organizatorė Šiaulių valstybinė kolegija, renginį finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė.

#ŠiauliaiŠviečia #TavoPinKodas