Tik nuskambėjus Rugsėjo 1-osios skambučiui Šiaulių sporto gimnazijoje 2022-09-12/16 dienomis pagal  Erasmus+ mokyklų mainų projektą „Nuotolinio mokymo(si) iššūkiai“ (Distance Learning Gateway) lankėsi šalys partnerės ( Berufskolleg Borken,  Borken, Voketija,  Necmi Asfuroglu Anadolu Lisesi, Hatay, Turkija,  Srednja skola Valpovo, VALPOVO, Kroatija). Šio projekto pagrindinis tikslas aptarti bei pasidalinti gerąja patirtimi apie didelio rezonanso viso pasaulio švietimo bendruomenėje susilaukusio nuotolinio, arba bekontakčio, mokymosi formatą, jo sukeltus iššūkius ir praktinius šalių partnerių sprendimus kaip tai išspręsti.

Projekto partneriai ir sporto gimnazijos mokytojų komanda supranta, kad ir toliau savo darbe  svarbu lavinti mokytojų ir mokinių skaitmeninius įgūdžius, tobulinti nuotolinio mokymosi web:2 google įrankių naudojimą ugdymo procese. Šiaulių sporto gimnazijoje šalys partnerės stebėjo atviras pamokas: netradicinę lietuvių kalbos pamoką ,,Lietuvių kalbos savitumas ir unikalumas”  ,,Mano šalies populiariausias rašytojas” (buvo pristatoma mobilioji programėlė Quik),  kurias vedė lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja Ramunė Januškienė, integruotą matematikos ir informacinių technologijų pamoką ,,Infografikos kūrimas Visme platformoje” bei integruotą informacinių technologijų ir kūno kultūros pamoką išmaniojoje Lü aikštelėje, kurias vedė matematikos ir IT mokytoja Santa Račkauskienė, ,,Energetiniai gėrimai” ( Prezi programa), kurią vedė chemijos mokytoja metodininkė Jurgita Kušleikienė, ,,Present Simple Tense” (Powtoon programa), kurią vedė anglų kalbos vyresnioji mokytoja Zulfija Guzienė. Mokytojoms aktyviai talkino I – IV gimnazinių klasių mokiniai. Kiekvienos pamokos metu komandos pristatė savo atliktas užduotis bei dalijosi patirtimi, kas pavyko, o kas ne.  Be to, šalys partnerės pasidalino nuotolinio mokymosi metu pasiteisinusiomis platformomis, kuriomis naudojosi savo mokyklose (Learningapp and Kahoot programėlių pristatymas – vokiečių komanda, Pazzel and Diagrams  programėlių pristatymas – kroatų komanda, Classtools.net and Mywordle web2 įrankių pristatymas -turkų komanda). Atvirų pamokų metu tiek mokytojai, tiek mokiniai  patobulino  skaitmeninius įgūdžius, kompiuterinį raštingumą, lavino kritinį mąstymą, bendradarbiavimą ir bendravimą, iniciatyvumą. Dalindamiesi gerąja patirtimi diskutavo, kad visos įgytos žinios padės mokiniams sėkmingai pasiruošti savo karjeros pasirinkimui.

Svečiai ne tik mokėsi viso šio projekto metu, bet ir šoko lietuvių liaudies šokius,  taip pat  susipažino su Lietuvos kultūra, tradicijomis, papročiais. Aplankė  Šiaulių miestą,  Kryžių kalną, Kleboniškių kaimo sodybą, Vilnių ir Trakus. Projekto susitikimo pabaigą vainikavo gražus pabuvimas prie laužo, viso vizito darbų aptarimas, sertifikatų įteikimas.

Šis tarptautinis projektas įtraukė mokinius, mokytojus ir vietos institucijas. Projekto metu buvo pasidalinta kultūrinėmis, socialinėmis, skaitmeninėmis ir audiovizualinėmis žiniomis. Projekto dalyviai ir toliau bendraus su Europos šalių partneriais (mokytojais, mokiniais) internetu ir kitų projekto susitikimų metu, sieks sukurti atvirą inovacijoms ir pokyčiams bendruomenę. Šis projektas praplėtė tiek mokytojų, tiek mokinių akiratį ir suteikė galimybę dalintis gerąja patirtimi.