Gruodžio 8 dieną IVa ir IVb gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje biologijos pamokoje apie žmogaus veiklos įtaką ekosistemai. Šį kartą pamoką vedė gimnazijos direktorius Andrius Stočkus, kuris pristatė įdomų pranešimą apie „Gyvūnų selekcijos reikšmę Ekosistemai“. Pamokos metu mokiniai apžvelgė medžioklės trofėjų kolekciją, kuri iliustruoja įvairias gyvūnų išsivystymo stadijas.

Biologijos mokytojas Romualdas Vaičekauskas dalinosi savo įspūdingais ilgametės „fotomedžioklės“ trofėjais, kuriuos galima pamatyti ant „Mūsų gamta“ ir „Mūsų girios“ žurnalų viršelių. „Mūsų gamta“ (buvo leidžiamas 1964-1998 m.) yra ilgametis žurnalas, skirtas gamtos ir krašto pažinimui, o „Mūsų girios“ (leidžiamas nuo 1929 m.) mėnesinis leidinys, skirtas miškininkams ir miškų entuziastams.

Ši pamoka leido mokiniams įsigilinti į žmogaus įtaką gamtai ir visai ekosistemai, taip pat atskleidė kaip įvairūs medžioklės elementai gali būti susiję su biologijos mokslu. Pamoka palietė ekologijos, medžioklės reikšmės, selekcijos, miškininkystės ir kraštotyros sritis.