Jau tradicija tapo Šiaulių sporto gimnazijos draugystės ir savanorystės projektai su Šiaulių Spindulio ugdymo centru. Kalėdinių laikotarpiu gimnazijoje virė darbas ir įgyvendinti net du projektai -“ Iš širdies į širdį“ ir „Greitai atbėgs Kalėdos“.

Projekto „Iš širdies į širdį“  tikslas buvo sukurti šventinę nuotaiką Spindulio ugdymo centro bendruomenei. Technologijų mokytojas Rimvydas Daužvardis su mokiniais sukūrė du elniukus, kuriuos prieš Kalėdas padovanojome Spindulio ugdymo centro bendruomenei, o regbio komandos berniukai pravedė nuotaikingą treniruotę ugdymo centro ugdytiniams.

Projekto „Greitai atbėgs Kalėdos“ metu  Šiaulių sporto gimnazijos ir Šiaulių Spindulio ugdymo centro ugdytiniai iš gamtinių ir antrinių  žaliavų sukūrė Kalėdinius žaisliukus, kuriais  papuošė Šiaulių Pastoracinio centro vidiniame kiemelyje  esančias eglutes bei medžius ir sukūrė Kalėdinę  nuotaiką. Šių projektų metu stiprėja mūsų gimnazistų ir Spindulio ugdymo centro ugdytinių draugystė ir bendradarbiavimas. Savanorystė įgyja vis gilesnę prasmę.